Bak

Japp idag har vi bakat här! Först blev det bananmuffins eftersom två bananer låg på köksbänken och bad om att bli uppätna. Sen var det dax för pizzabullar. Huuuu va gott det blev då!

image48

PIZZABULLAR CA 40 ST ugn 225 oC

DEG:

50 g Margarin el ½ dl olja

5 dl Mellanmjölk

50 g Jäst

1 tsk Salt

1 msk Socker

1 st Ägg

ca 13 dl Vetemjöl


FYLLNING:

2 dl Tomatketchup

ca 300g Skinka

ca 4 dl Riven ost

2 msk Pizzakrydda el organo

ev svamp (om man vill)


PENSLING

1 st Uppvispat ägg

3 droppar Kallt vatten


Smält margarinet, häll på mjölken och värm så att blandningen blir fingervarm. Använder du olja så värm mjölken och oljan samtidigt. Smula i jästen, häll i salt och socker. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt ägget och ca 11 dl av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Ta hjälp av líte mer mjöl om så behövs.

Degen ska nu jäsas i 30 minuter i degbunken. Arbeta därefter degen på mjölat bakbord. Dela den mitt itu. Kavla ut till en rektangel, ca ½ cm tjock. Bred på 1 dl tomatketchup, men lämna ca 1 cm fri på ena långsidan. Strö på 1 pkt finstrimad skinka, ost och krydda. Rulla ihop som en rulltårta. Sätt ugnen på 225 o C .

Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåt att jäsa i 15-20 minuter. Pensla med ägg. Man kan också strö på riven ost och krydda.

Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Pizzabullarna är goda både varma och kalla. Man kan variera fyllningen med egna blandningar.

Nu ska vi....borsta tänder. Stora damen ska iväg och kolla bissingarna.


Kommentarer
Postat av: Vena

Men va gott det där såg ut då... Är inne på min tionde dag på pås-diet...Ska göra bullarna när påsarna är över. Ha det. Kram kram.

2007-09-12 @ 16:18:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0