I like it big....

Ehhh....ja..alltså...ha ha ha..nu var det klart.
Det blev visst inga katter...det blev närmare bestämt dinosaurier....
Lussedinosaurier....ha ha ha
Here they come.....

image113

Här är dinosaurierna


image114

Det blev lite avlånga lusse"grejjer" oxå.....

Receptet

Saffransbröd med kesella

Ingredienser
Portioner: 30

50 g jäst 
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
250 g kesella 1%
½ tsk salt
2 dl socker
1 g saffran 
1 ägg
1 ½ dl russin
16-17 dl vetemjöl


Gör så här
Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet, häll på mjölken och ljumma degspadet till fingervärme, 37 grader.

Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, kesellan, saltet, sockret och saffranet. Rör tills det har löst upp sig. Blanda eventuellt i ägget och gärna russin. Arbeta i så mycket av mjölet att degen blir smidig och släpper degbunkens kanter. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, 45-60 minuter.

Arbeta degen några minuter i degbunken. Ta sedan upp den på lätt mjölat bakbord. Knåda i resten av mjölet. Baka ut den till julkusar, flätor, längder eller julkakor. Lägg bröden på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk till knappt dubbel storlek., 30-45 minuter.

Pensla dem med ägg.

Grädda små julkusar mitt i ugnen i 250 grader, 8-10 minuter, längder, flätor, kakor i nedre delen i 200-225 grader, 15-20 minuter. Förvara brödet i en burk eller i plastpåsar. De går bra att frysa.


Kommentarer
Postat av: Roger

He he.. Vilka mastodont-bullar!
Ser ut som dom vi har här hemma.. Jättegoda ändå!

2007-12-11 @ 16:47:59
Postat av: A-L

Ser jättegoda ut tycker jag

2007-12-17 @ 15:02:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0